1
Het doel van het spel is om een combinatie van 4 gekleurde pinnen (rood, groen, bruin, geel, blauw en oranje) te raden. In het begin kiest een speler (computer) een combinatie en de andere speler moet deze in zo weinig mogelijk beurten proberen te raden.
2
Om dit te bereiken plaats je gekleurde pinnen in het juiste deel van het bord. Na iedere beurt beoordeelt de computer wat je hebt geraden. Voor elke pin die de goede kleur heeft en op de juiste plaats staat, komt een zwarte pin te staan aan de linkerkant van het bord. Als er een pin is die wel de juiste kleur heeft maar niet op de juiste plaats staat, verschijnt een witte pin. Bijvoorbeeld als er één zwarte en twee witte pinnen staan, betekent dat één van de pinnnen de juiste kleur heeft én op de juiste plaats staat en 2 andere pinnen hebben de juiste kleur (ze moeten alleen nog op de juiste plaats komen te staan). De volgorde van de witte en zwarte pinnen is onafhankelijk van de gekleurde pinnen. Als een zwarte pin rechtsonder in de hoek staat, wil dat niet zeggen dat jouw meest rechter pin de juiste kleur en positie aangeeft.
3
Als je na 7 beurten niet de juiste combinatie hebt kunnen raden heb je het spel verloren en laat de computer zijn combinatie zien. Je kunt daarna natuurlijk altijd een nieuw spel spelen.
Veel plezier!